Мови

  • English
  • Українська

Пошук

Синдикація

RSS-матеріал

Структура / Державне підприємство Науково-телекомунікаційний центр "Українська академічна і дослідницька мережа"

Державне підприємство Науково-телекомунікаційний центр "Українська академічна і дослідницька мережа"


By Гість - Створено 01 Квітень 2010

ДП НТЦ УАРНЕТ ДТЦ УАРНетСтворене у 1998 р. на базі Лабораторії інформаційних технологій і комп'ютерних мереж ІФКС НАН України. Самостійно працює на ринку інформаційних послуг з 1999 р. Скорочена назва – "УАРНЕТ" (абревіатура англійських слів "Ukrainian Academic and Research Network").

Підприємство має значний досвід у галузі комп'ютерних мереж, цифрової передачі даних та Інтернет-технологій. Роботи із забезпечення доступу до мережі Інтернет проводить, починаючи з 1992 р. У 1993 р. "УАРНЕТ" з допомогою Шведської космічної корпорації задіяв свій власний супутниковий канал зв'язку. Це було перше в Україні пряме включення у глобальний Інтернет, здійснене співробітниками Інституту фізики конденсованих систем НАН України за ініціативи акад. НАН України І.Р.Юхновського.

Підприємство визнане переможцем конкурсів "Обличчя міста 2001", "Галицький Лицар 2002", "Гордий Львів 2008", "Лідер року 2008".

Веб-сторінка: http://www.uar.net/.

Директор – к.ф.-м.н. Ігор Андрійович Процикевич

Директор – к.ф.-м.н. Ігор Андрійович Процикевич

Народився 8 лютого 1962 р. у м.Дрогобич Львівської області. Закінчив з відзнакою фізичний факультет Львівського національного університету імені Івана Франка (1984 р.), кандидат фізико-математичних наук за спеціальністю "Теоретична і математична фізика" (з 1989 р.), старший науковий співробітник (з 1995 р.).

У 1996-1999 рр. – заступник директора ІФКС НАН України із загальних питань, з 1999 р. – директор ДП НТЦ "УАРНЕТ".

Тел: (032) 2768401; E-mail: prots[REPLACE_THIS_WITH_AT_SIGN]mail.lviv.ua.


Сьогодні "УАРНЕТ" є одним із провідних провайдерів на ринку телекомунікацій України, який має свої:

  • технічні майданчики у більшості обласних центрів України, що об'єднані між собою швидкісними каналами передачі даних (див.рис.);
  • сім незалежних каналів доступу до глобальних інформаційних мереж загальною ємністю 14,5 Гб/с та 10-гігабітний канал до українських інформаційних мереж .

"УАРНЕТ" здійснює:

  • весь спектр послуг мережі Інтернет, що полягає у якісному доступі як до глобальних, так і до українських інформаційних
  • мереж із повним набором Інтернет-послуг (http, ftp, irc, icq, nntp, telnet…);
  • реєстрування доменних імен у доменах .ua, .com.ua, .gov.ua, .org.ua;
  • забезпечення різноманітних технічних варіантів доступу до мережі Інтернет: комутований та некомутований зв’язок, доступ з допомогою радіо-технологій, зв'язок через великі локальні мережі доступу (LAN, MAN), доступ через волоконно-оптичні лінії зв’язку.

В останні роки "УАРНЕТ" будує свою власну мережу передачі даних на основі опто-волоконних технологій та сучасного телекомунікаційного обладнання. Канали мережі "УАРНЕТ" забезпечують можливість розв’язання широкого спектру прикладних задач. Зокрема, дозволяють проведення наукових і освітніх відеоконференцій, застосування грід-технологій.

На підприємстві працює команда висококваліфікованих фахівців, спроможна реалізовувати різноманітні проекти в галузі інформаційних послуг. Вона забезпечує цілодобову технічну підтримку більш ніж 10 тисяч користувачів по всій території України. Мережа "УАРНЕТ" постійно розширюється та вдосконалюється. Велика увага приділяється надійності та якості надання послуг, інформаційній безпеці, захисту інформаційних ресурсів та впровадженню голосових і відеопослуг.

Послугами мережі "УАРНЕТ" користуються установи Національної академії наук України, органи вищої державної влади та місцевого самоврядування, університети, вищі і середні навчальні заклади, промислові підприємства, банківські структури, засоби масової інформації, інші провайдери Інтернету в усіх регіонах України.